Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1 Lengkap dengan Jawaban
Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1 Lengkap dengan Jawaban

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1 Lengkap dengan Jawaban - Biasanya setiap tahunnya, beberapa soal ada yang sama dengan sebelumnya. Sehingga bisa menjadi sebuah ringkasan belajar ataupun rangkuman soal dalam rangka menghadapi pekan ujian akhir semester satu. Kali ini saya akan bagikan pada kalian semua Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1.
 
Pada akhir semester ini sekolah-sekolah pastinya bersiap melaksanakan Penilaian Akhir Semester (PAS) atau Ulangan Akhir Semester (UAS) disemua jenjang dan tingkatan, termasuk bagi para siswa SMA dan SMK dan semua jurusan. Adapun nilai hasil dari ulangan tersebut menjadi salah satu komponen dalam menentukan nilai raport untuk semester genap atau semester 1.
 
Pada tahun ini hampir mayoritas sekolah khusunya untuk kelas SMA dan SMK menggunakan Kurikulum 2013. Oleh karena itu tentu saja Materi soal-soal PAS/UAS mengacu atau menggunakan bahan ajar kurikulum 2013.
 
Mata Pelajaran Bahasa Inggris menjadi mata pelajaran yang akan diujikan pada para siswa. Oleh karena itu, saya ingin membagikan Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 10. Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1 ini sebagai bahan latihan untuk kalian mempersiapkan diri dalam mengahadapi PAS/UAS tersebut.
 
Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1 bisa kalian pelajari langsung pada halaman ini. Saya juga menyiapkan kunci jawabannya. sehingga akan lebih memudahkan para siswa atau orang tua dalam memberikan bimbingan belajar pada kalian.
 
Saya berharap setelah mempelajari Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1 ini nilai kalian akan memuaskan dan pada akhirnya prestasi terbaik bisa diraih. Pada Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1 ini terdiri dari beberapa kompetensi dasar dari muatan materi mata pelajaran Bahasa Inggris. Agar lebih komprehensip sebaiknya pelajari semua dari Soal Latihan UAS/PAS Bahasa Inggris SMA/SMK Kelas 10 Semester 1 di bawah ini.

Soal UAS/PAS Bahasa Inggris Kelas 10 Semester 1

Dear Sally,

Last holiday, my friends and I visited Ponorogo in East Java. Ponorogo is a small city, but it is very natural and beautiful. We spent the night at a villa in Jetis. On the first day, we visited Prigi southern beach. We watched the amazing views of the sea and the white waves. We grilled fish and had “Nasi Pecel” for lunch. On the second day, we visited “Dongko” mountain resort. There were a lot of plants, especially clove trees. We camped there for a night. I love Ponorogo because the people are very friendly and the prices are cheap.
I’II bring some pictures for you.

Love,
Anna

1. What kind of text is it?
a. Narrative
b. Procedure
c. Recount
d. Descriptive
e. Explanation

Answer: d

2. The following sentences are the reasons why the writer loves Ponorogo, Except ….
a. the views of the sea are amazing
b. the people are friendly
c. the prices are cheap
d. Ponorogo has beautiful views
e. the villa is comfortable

Answer: e

3. What does the text mainly tell us?
a. The beautiful place
b. The trip to Ponorogo
c. Dongko mountain resort
d. The prigi beach
e. A villa in Jetis

Answer: b

4. “… the prices are cheap there.”
What is the antonym of the italicized word?
a. Expensive
b. Reasonable
c. Clear
d. Fixed
e. Comfortable

Answer: a

5. “… but it is very natural and beautiful.”
The synonym of  the italicized word is ….
a. extraordinary
b. pure
c. pretty
d. amazing
e. soft

Answer: b

This text is for question no. 6-10

Cocoa Beach Florida is known as the perfect beach town. It is an hour drive to east of Orlando on Florida’s amazing Space Coast. The drive here is almost as beautiful as the beach.

 Cocoa Beach is one of the most affordable beach vacations in Florida. There are a lot of things to see around Cocoa Beach. Space Coast offers you the chance to go deep sea fishing or parasailing, river tour and getting up close with the awesome wildlife of Florida.
While at Cocoa Beach, tourist can also visit the Kennedy Space Center, the Brevard Zoo, or spend some time shopping. They are within short driving distance to all of the Orlando attractions, and drive back to Cocoa Beach at nightto enjoy dinner in one of the many dining spots on the beach.
 
When night sets in, tourist can travel back and enjoy the nightlife on the beach that ranges from cool jazz clubs to beach side cafes. There are some facilities to stay with perfect accommodations and wake up to a breathtaking sunrise on the beach.
 With plenty of offers, tourist or businessmen who like beach vacation, Cocoa Beach is the best place to consider. They will find exactly what they have been looking for.

6. What is the text about?
a. Cocoa Bleach
b. Cocoa Beach
c. Caneel Bay
d. Long Beach
e. California

Answer: b

7. where is it located?
a. Texas
b. Florida
c. Nabraska
d. New Mexico
e. Carribean

Answer: b

8. According to the text, where do you go if you want to go deep sea fishing or parasailing?
a. Space Coast
b. West Coast
c. East Coast
d. Gold Coast
e. Spice Coast

Answer: a

9. While at Cocoa Beach, what are other places that the tourist can also visit?
a. Kennedy Space Center
b. The Brevard Zoo
c. Hoosac School
d. Laguna Beach
e. a & b

Answer: e

10. Which country is Cocoa Beach in?
a. UK
b. Uruguay
c. Mexico
d. USA
e. Canada

Answer: d

11. Cindy   : “Mom, I’ve got the scholarship”.
      Mother : “Congratulations! ….
a. I’m so proud of you.
b. That’s a pity.
c. Happy birthday.
d. That’s so sweet.
e. That’s awful.

Answer: a

12. My sister is not only beautiful, but also has some good characters, which are ….
a. lazy and sensitive
b. stupid and lazy
c. friendly and cheerful
d. lazy and shy
e. careless and sensitive

Answer: c

13. My English teacher always makes me feel exticed to study. He always has new jokes every day. It means he is a ….
a. humorous
b. shy
c. diligent
d. lazy
e. talkative

Answer: a

14. Martha: “Ratna, I heard you got a scholarship from a prominent university. …”
      Ratna   : “Thank you, I’m so happy about it.”
a. Please accept my condolences.
b. I’m proud of your sister.
c. You must be very upset.
d. Congratulations! I’m proud of you.
e. Not at all.

Answer: d

This text is for questions no. 15-19

 Tanjung Benoa is a beach town. It is located at the elite area in Nusa Dua Bali. The area is situated with the view of the sea in Bali. On the north side, there are Benoa Harbour, Mertasari Recreation Park, and Serangan Island. The foreigners call serangan Island the turtle island, because it is used to breed the turtles.

 At Tanjung Benoa Beach, tourists can have various activities, such as swimming, sailing, waterskiing, and surfing. Surfing is a water sport of riding waves that are coming toward the shore by standing or lying on a special board called surfboard. It is a very enjoyable and impressive sport. Most surfing lovers call it as the most challenging water sport, as it needs skill, strength, as well as bravery. The others think that it is a very dangerous sport, as it fights against the dangerous waves of sea.
 Apart from swimming, snorkeling and diving are also the kinds of water sport favored by the tourist. Through diving googles, the beauty of Bali marine park can be viewed. Those who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park through the glass bottomed motor boats that are specially provided for the tourists.

15. What can be viewed through the diving goggles?
a. The beauty of the marine park
b. The beauty of the Mertasari Harbour
c. The view of Tanjung Benoa
d. The view of the big waves
e. The turtle island

Answer: a

16. Which of statements is not true about the text?
a. Tanjung Benoa is a beach town located in Nusa Dua bali.
b. Tanjung Benoa is a very famous beach in Nusa Dua Bali.
c. Tourists can enjoy many kinds of water sports in Tanjung Benoa.
d. Tourists who cannot dive can also enjoy the beauty of the marine park.
e. Tourists can visit the turtle island which is used to breed the turtles.

Answer: b

17. “Those who cannot …” (Paragraph three)
      The word those refers to ….
a. Tourists
b. water sport
c. turtles
d. swimming and diving
e. island

Answer: a

18. What does paragraph three discuss?
a. The water sports of  Tanjung Benoa Beach Town.
b. Snorkeling and diving are alternative tourism activities in Tanjung Benoa.
c. Surfing becomes the most favorite water sport in Tanjung Benoa.
d. Tourist can swim, dive, surf, and so on in Tanjung Benoa Beach.
e. The turtle island is used to breed the turtles.

Answer: b

19. Why is Serangan Island called turtle island?
      It is called turtle island because ….
a. it is used to trade many kinds of turtle.
b. it is a place where thousand turtles live naturally.
c. it is used to breed turtles.
d. it is used to breed and to trade turtles.
e. it is used to hunt turtles.

Answer: c

The text is for questions no. 20-23

Change the verbs into past tense form!

 I go (20) to Bandung last week. I am (21) there for three days. I walk (22) in the streets of Bandung and visited Vanda Park. I take (23) a lot of pictures of this beautiful city. I was so happy.

20. a. go
      b. goes
      c. gone
      d. has
      e. went

Answer: e

21. a. is
      b. was
      c. am
      d. were
      e. are

Answer: b

22. a. walked
      b. walking
      c. walk
      d. walks
      e. was walking

Answer: a

23. a. takes
      b. take
      c. tooks
      d. took
      e. taken

Answer: d

This conversation is for questions no. 24-26

Putri : “Happy Birthday, Dita.”
Dita  : “Thanks.”
Putri : “(24) ….”
Dita  : “thank you for saying so. You look beautiful with that dress, Putri.”
Putri : “Thanks. Look, Echa is coming! (25) …”
Dita  : “She Look so cute with her new haircut.”
Putri : “Yes, you’re right.”
Echa : “Hi, Dita. Happy birthday to you.”
Dita  : “Thank you so much. And I’d like to (26) … You on winning the first prize of the photography     competition
Echa : “Never mind.”
Putri : “I think You’re a genius.”
Echa : “Oh, thank you.”
Dita : “Anyway, let’s start the party!”

24. a. Is it your red dress?
      b. You look charming in that red dress.
      c. The dress doesn’t suit you.
      d. You don’t look cute with the red dress
      e. Whose dress is it?

Answer: b

25. a. She is so pretty.
      b. She is so ordinary.
      c. Is it really her?
      d. She looks awkward.
      e. She looks nervous.

Answer: a

Selamat Belajar!